Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Απρίλιος  2021
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<< >>
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ"
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.00
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΖΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο δήμος Αρχανών-Αστερουσίων φιλοξενεί, στην πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην πρόσφατα ολοκληρωθείσα αίθουσα Πολιτισμού εντός του Δημαρχείου των Πεζών, τη θεατρική παράσταση για παιδιά (και μεγάλους) «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γλύκας Στόιου.

«Θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και θα πάμε στη μακρινή Ισπανία του 16ου αιώνα. Σε ένα μικρό χωριό στην ξακουστή επαρχία της Μάντσας. Εκεί που ζει ένας Ισπανός άρχοντας, φτωχός σε λεφτά, αλλά πλούσιος σε φαντασία. Το όνειρό του είναι να γίνει περιπλανώμενος ιππότης και να υπερασπιστεί το δίκαιο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Αποφασίζει λοιπόν να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα».

Ο Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες εισβάλλει στη φαντασία της Γλύκας Στόιου και συμπαρασύρει στο ιπποτικό του ταξίδι το Σάντσο Πάντσα, τη Δουλτσινέα, έναν κουκλοπαίκτη με τη μαϊμού του, μια πεταλούδα, ένα πουλί και πολλούς ακόμα φίλους του. Στη διαδραστική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για τα παιδιά, θα συναντήσουμε ήρωες που αναζητούν την περιπέτεια στους δρόμους της δικαιοσύνης σαν άλλοι Δον Κιχώτες.

Η Στέλλα Σκορδαρά και η Γλύκα Στόιου ερμηνεύουν σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου και μας μεταφέρουν στο φανταστικό κόσμο ενός παραμυθιού με μπόλικη αστερόσκονη.
Τα παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση, παίζουν με τις ηθοποιούς και αναπαριστούν ρόλους που βοηθούν στην εξέλιξη του έργου.

 


Τρέιλερ:
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=150879&cid=7