Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Φεβρουάριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
<< >>
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Έναρξή μαθημάτων στην Μουσική σχολή Αρχανών

«Η εκπαίδευση στη μουσική και την ποίηση είναι οι πλέον απαραίτητες. Πρώτον διότι ο ρυθμός και η αρμονία επηρεάζουν την ψυχή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο… και δεύτερον, επειδή όποιος είναι σωστά εκπαιδευμένος στη μουσική και την ποίηση αισθάνεται αμέσως την έλλειψη ή την κακή κατασκευή των πραγμάτων. Και επειδή γνωρίζει τι να αποστρέφεται, επαινεί και αποδέχεται το καλό [ωραίο] και, γαλουχημένος από αυτό, γίνεται και αυτός καλός» Πλάτωνας.

Στον καθημερινό αγώνα των παιδιών μας, να χτίσουν ένα ανθρώπινο μέλλον, η εκπαίδευση στη μουσική και τις τέχνες είναι απαραίτητο εφόδιο, όπως επισημαίνει και ο Πλάτων. Ο Τόπος μας, έχει να προσφέρει ιδιαίτερα ερεθίσματα σε αυτόν τον τομέα, καθώς η μουσική μας Παράδοση είναι πλούσια, και αποτελεί Σήμα Κατατεθέν του Ιδιαίτερου Πολιτισμού μας. Από την άλλη, σε μια εποχή με αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, γεμάτη δυσκολίες, απαισιοδοξία, και φόβους για το παρόν και το μέλλον η στήριξη και η ανάπτυξη δράσεων γύρω από τον πολιτισμό δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ίσως το μοναδικό δρόμο για την ανάπτυξη, την έξοδο από την κρίση, και την αισιοδοξία για το μέλλον. Χωρίς κινήσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, αλλά με αισθητική, ποιότητα, συλλογικότητα και πολλές συνέργιες, με εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μας, με εμπιστοσύνη στους νέους μας που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να δημιουργούν και να εμπνέουν συνεχίζουμε ακόμα πιο οργανωμένα την λειτουργία της  Μουσικής Σχολής στις ΑΡΧΑΝΕΣ,  στην Παλιά Αγορά.  

Γενικός Στόχος της σχολής  είναι τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες να αγαπήσουν τη μουσική, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα που προσδίδει η ενασχόληση μαζί της. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Μουσική Σχολή Αρχανών να καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα μουσικών οργάνων και μουσικής παιδείας, συνεργαζόμενη με ιδιαίτερα καταξιωμένους μουσικούς, έμπειρους και ικανούς να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την αγάπη για τη Μουσική.

Πιο συγκεκριμένα, τα τμήματα που θα λειτουργήσουν άμεσα είναι τα εξής:

 

Δείτε την Ανακοίνωση από ΕΔΩ

Κατεβάστε την Αίτηση από ΕΔΩ