Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάρτιος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<< >>
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

20/07/2007, «Ο έρωτας μέσα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη» Παράσταση λόγου και μουσικής

«Ο έρωτας μέσα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη»

Παράσταση λόγου και μουσικής

Αναφορά στον έρωτα μέσα από την ποίηση, την πεζογραφία, το θέατρο και τα «γράμματα» του Καζαντζάκη με μουσικές εναλλαγές που ταξιδεύουν τις αισθήσεις...

Ο Καζαντζάκης τις «Τερτσίνες» με το όραμα του γυναικείου πειρασμού φαντάζεται για λίγο μια διαφορετική συνέχεια της επίγειας ζωής τους.

«...Αν τύχει και ξαφνικά πέθαινα τώρα θα ρχόταν η θάλασσα του Λέοντα στα μάτια μου, ο βράχος μας, τα ζεστά χοχλάδια, οι πυρπολούμενες λεμονιές, το λιγνό σας λυγερό κορμί, το χείλος σας το σφιγμένο και λιγομίλητο...» όπως ο ίδιος ομολογεί στα γράμματά του.

«... Η ευτυχία εκεί μόνη θ΄ανυπομονεί και θα ΄ναι ανήσυχη γιατί αργούμε...» όπως ακριβώς εκφράζεται η ερωτική του αγωνία στο θεατρικό του έργο «Ξημερώνει».

Η αγιοσύνη του έρωτα φαίνεται μέσα από το «''Όφις και Κρίνο» με το ερωτικό παραλήρημα και τη θρησκευτική έκσταση που ακολουθεί την ηδονή μέσα από τις ανησυχίες του δεκαεφτάχρονου Καζαντζάκη.

Ο θάνατος απελευθερώνει τον ήρωα από τα δεσμά του έρωτα.

Βιογραφικό Σοφίας Φαφουτάκη

Η Σοφία Φαφουτάκη γεννήθηκε στο Καταλαγάρι. Σπούδασε ζωγραφική, αγιογραφία και σχέδιο.

Έχει στο καλλιτεχνικό ενεργητικό τρεις ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε πολλές ομαδικές.

Συμμετέχει στη δράση του Δήμου «Εικαστικοί καλλιτέχνες εμπνέονται από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και δημιουργούν» με ζωγραφικό έργο το οποίο δημιούργησε εμπνεόμενη από το μυθιστόρημα «Αναφορά στο Γκρέκο» και του έδωσε τον τίτλο «Λύτρωση».

Η ίδια αναφέρει: «... Τη λύτρωση της ψυχής του Καζαντζάκη, αυτή θα ζωγραφίσω. Γι αυτήν δεν πάλευε μια ζωή; Την κρητική ψυχή του Καζαντζάκη, που δεν αγάπησε πάνω από την Κρήτη τίποτα.

Αυτή την ομορφιά της Κρήτης έπλασα με το έργο μου, μια μικρή ασήμαντη πινελιά, αφιερωμένη στη μνήμη του.»