Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Οκτώβριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<< >>
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

 

Η καταδίκη κάθε προσπάθειας παρεμπόδισης των κρατικών μηχανισμών  ελέγχου είναι  αυτονόητη. Ειδικά στις κρίσιμες οικονομικά στιγμές που βιώνει η ελληνική κοινωνία, οι συγκεκριμένοι  έλεγχοι για τη  πάταξη της φοροδιαφυγής είναι επιβεβλημένοι.

Με αφορμή το περιστατικό στις Αρχάνες, ως Δήμαρχος του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, έχω την ευθύνη και την υποχρέωση να καταθέσω μια θέση που θεωρώ ότι εκφράζει το σύνολο της Τοπικής μας Κοινωνίας.

Θεωρώ αδιανόητο, μια τυπική παράβαση μιας επιχείρησης που δυστυχώς συνοδεύτηκε από επιθετικές διαθέσεις παριστάμενων έναντι του κλιμακίου του ΣΔΟΕ, να τείνει να χαρακτηρίσει συνολικά σχεδόν ως παραβατική μια κοινωνία που έχει πραγματικά άλλες αναφορές, άλλη συμπεριφορά και φυσικά την απασχολούν άλλα – πολύ σημαντικότερα- θέματα.

Αν κάποιοι θέλουν να δώσουν μια εικόνα ασυδοσίας, παρανομίας και αυθαιρεσίας  με τις Αρχάνες ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, δυστυχώς εκτίθενται. Αυτή η κοινωνία παλεύει καθημερινά και ζει με την αγωνία  της επιβίωσης στηριγμένη στο μόχθο των ανθρώπων της. Αυτό είναι γνωστό.

Είναι επίσης γνωστό ότι δε ζει από τον μαζικό τουρισμό, δε ζει από τη συστηματική φοροδιαφυγή, δε ζει από τον εύκολο νέο-πλουτισμό.  Ας αναζητήσουν αλλού τέτοια χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι πολλά, ο κόσμος τα γνωρίζει όπως φαντάζομαι και οι μηχανισμοί ελέγχου.

 Οι λίγες επιχειρήσεις εστίασης και τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας, δίνουν μάχη να επιβιώσουν τηρώντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους την έννομη τάξη.

 

Για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Ο Δήμαρχος

 

Ρούσσος Εμμ. Κυπριωτάκης