Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Οκτώβριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<< >>
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Δελτίο τύπου για εξελίξεις στο ΕΑΠ

Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων ενημερώνει τους φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου και τη τοπική μας κοινωνία, ότι η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος  με επίσημη ανακοίνωση της :

 

Επιβεβαιώνει ότι η λειτουργία της Πύλης- Πόλου της Περιφέρειας Κρήτης  εξακολουθεί να είναι, αποκλειστικά, στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων .

 

Τροποποιεί τη προηγούμενη απόφαση σχετικά με τη μεταφορά του Προγράμματος Σπουδών « Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό»  στον Πλατανιά Χανίων και θέτει το διάστημα 1-10-2013 έως 30-11-2013 ( διάρκεια 2 μηνών) ως πιλοτική εφαρμογή.


Προβλέπει αξιολόγησή  με το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής και επανακαθορισμό θέσης

 

Υλοποιεί το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο Πλατανιά Χανίων που προβλέπει διεξαγωγή Ημερίδων, σεμιναρίων κατάρτισης και σχετικών δράσεων.

 

Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων και οι φοιτητές, σεβόμενοι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, αντέδρασαν αποτελεσματικά με λογικά επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις, μακριά από τυχοδιωκτικούς πολιτικούς χειρισμούς και πολωτικές τακτικές .

Αυτό άλλωστε αναγνωρίζεται με σαφήνεια στην ίδια την ανακοίνωση.

Απευθυνόμενοι σε κάποιους παράγοντες της πολιτικής ζωής που βρήκαν την ευκαιρία να εμφανιστούν ως «υπέρτατοι προστάτες» των συμφερόντων συγκεκριμένης περιοχής της Κρήτης αλλά και σε κάποιους άλλους που επέλεξαν να εξαφανισθούν εκφράζοντας απόψεις που συγχέουν και προβληματίζουν, τους τονίζουμε ότι το μόνο που υπερασπιζόμαστε είναι η νομιμότητα, η λογική και τα συμφέροντα των φοιτητών και του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ο Συγκρητισμός είναι ένας πραγματικά φιλόδοξος στόχος και  μια πολύ σοβαρή πρόκληση.

 Έχει ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού και πολιτικών που ενώνουν και κυρίως προσθέτουν νέες δυνατότητες και προοπτικές, όχι μια μίζερη αντίληψη κατακερματισμού δομών προκειμένου να ικανοποιηθούν τοπικιστικά ένστικτα. Τέλος, αυτό που δεν έχει σίγουρα ανάγκη είναι γραφικοί ρεβανσισμοί και παιχνίδια  πολιτικών ισορροπιών.