Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Οκτώβριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<< >>
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου «Ισότιμη Πρόσβαση στην Απασχόληση»

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 18:30, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου «Ισότιμη Πρόσβαση στην Απασχόληση».

 

«Το σχέδιο στοχεύει στην προετοιμασία και προώθηση 100 ωφελουμένων σε θέσεις απασχόλησης, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας με έμφαση στην κοινωνική οικονομία. Απευθύνεται σε ανέργους, σε ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και σε νέους επιστήμονες που κατοικούν μόνιμα στους προαναφερόμενους δήμους. Οι άνεργοι ωφελούμενοι, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και επιλεχθούν για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο, θα λάβουν υπηρεσίες εξειδικευμένης συμβουλευτικής σε θέματα που αφορούν τόσο στα βήματα και στις διαδικασίες δημιουργίας μιας επιχείρησης όσο και στην προετοιμασία τους για μια αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας. Στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους.

Το σχέδιο «Ισότιμη Πρόσβαση στην Απασχόληση» υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δρόμοι Απασχόλησης και Ανάπτυξης», ένα εταιρικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η Αναπτυξιακή Ηρακλείου (Συντονιστής Εταίρος), το ΚΕΚ «Ανάπτυξη Κρήτης», το ΚΕΚ – Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ, το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και η «Αλληλεγγύη Κρήτης».

Υλοποιείται στους δήμους: Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου, Μινώα – Πεδιάδας και Χερσονήσου στο πλαίσιο των «Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας»  (Δράση 7 της  Κατηγορία Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).»