Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Οκτώβριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<< >>
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ- ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ                                                

 

 

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

 

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ», το οποίο πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.

 

Το πρόγραμμα «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους»(ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.) το οποίο παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στους Δημότες, θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2013 και στοχεύει στην εκπαίδευση Εθελοντών για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, όπως: ΣΕΙΣΜΟΙ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΚΑΥΣΩΝΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ.

 

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων και οδηγεί στην απόκτηση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, στην ένταξη των εκπαιδευόμενων στο ΜΗΤΡΩO ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ της Γενικής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να προσέρχονται στα ΚΕΠ του Δήμου,(Πεζά, Αρχάνες, Πύργος) ή να επικοινωνούν με την αρμόδια υπάλληλο, Βάγια Λαγούδη, στα τηλέφωνα 2813401117-6932752889, προκειμένου να δηλώνουν τη συμμετοχή τους. Επίσης μπορούν να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση, στην ιστοσελίδα http://www.inedibim.gr/www-ethelontismos/application_form/, ή με αποστολή στο FAX 2810743844.  Το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε Αρχανών, (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης),μέσα  σε ένα χρονικό διάστημα 100 ωρών, σε περίπου 25  τετράωρες απογευματινές εκπαιδευτικές συναντήσεις.

 

Δείτε την Ανακοίνωση ΕΔΩ