Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<< >>
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Με την προσφορά 4000 συσκευασιών σπόρων έληξε η 3η Γιορτή Σπόρων!

              

 

Από κάθε γωνιά της Κρήτης προσήλθε πλήθος κόσμου στην ετήσια γιορτή των σπόρων στον Πύργο, αγκαλιάζοντας τις εκδηλώσεις του διημέρου με την ενεργή συμμετοχή τους.

Η 3η γιορτή σπόρων ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα με συζητήσεις και παρουσιάσεις, συνεχίστηκε με  εργαστήρια και δράσεις για να καταλήξει σε μια μουσική περιπλάνηση από το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με τη συμμετοχή του ίδιου του Ross Daly και σπουδαίων μουσικών, δημιουργώντας τις βάσεις για μια μουσική παρέα στο τέλος της βραδιάς.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε νωρίς με την προσέλευση κόσμου για να προσφέρει σπόρους που είχε καλλιεργήσει και να λάβει άλλες ποικιλίες για την φετινή σπορά. 4000 συσκευασίες σπόρων μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες με τη χαρά ότι αυτές οι ποικιλίες θα καλλιεργηθούν  ξανά, θα διαδοθούν και θα βγάλουν νέους σπόρους!!

Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων και η Τοπική Ομάδα «ΠΕΛΙΤΙ» Ηρακλείου ευχαριστούν όλους όσους προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες  τους κατά την διάρκεια προετοιμασίας και το διήμερο της 3ης Γιορτής Σπόρων.

Θερμά ευχαριστήρια θέλουμε να εκφράσουμε:

Στους ομιλητές του Σαββάτου: 

Γκισάκη Βασίλη, Κοκκινάκη Αδαμαντία, Μηλογιαννάκη Μαλάμω,  Αρσένη Κρίτωνα.

 στους υποστηρικτές αυτής της γιορτής:

ΔΕΗ ΑΕ , Ένωση Πεζών , Σπορίτες, Διασπορείς,  Συνεργατικό Καφενείο Αρχανών «Πλουμί», «Το Φεστιβάλ των Κοινών», BiotechWatch.gr, Ζιζάνια, Εν Οίκω, Συνεργατικό Καφενείο «Ορτακιά», Archanes Project, Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου, Πολιτιστικός Σύλλογος Χάρακα, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωριού, Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκοχωρίου, Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Μεσσαράς, Πολιτιστική Ένωση Δήμου Αγίου Νικολάου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ροτασίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Εθιάς, ΕΠΑ.Σ Κρήτης, Κοινωνικός Συνεταιρισμός «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ», Χρήστος Χωραϊτης – Αρχιτέκτονας

Επίσης ευχαριστούμε πολύ όλους τους μουσικούς που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις της γιορτής δημιουργώντας πραγματικά ένα εορταστικό κλίμα.

Ευχαριστούμε τους παραγωγούς που κράτησαν σπόρους και προσέφεραν για διανομή και ανταλλαγή καθώς και όλους αυτούς που προσέφεραν χορηγίες:

 

Βασιλικογιαννάκης Γιάννης-παραγωγός-Μεσοχωριό, Καλεντάκης Γιάννης-Παραγωγός-Πύργος, Πανταρτζής Λεωνίδας-Οινοποιός-Χάρακας, Καπετανάκης Σταύρος-Καφενείο-Πύργος, Ασκορδαλάκης Ζαχαρίας-Παραδοσιακός αλευρόμυλος-Πύργος Φούρνοι: Κουτεντάκη-Βαρδάκη Πύργος, Σαριδάκης-Πύργος, Παντεχάκη Εύα-Χάρακας, Κορίνα Ντερρ – γραφιστική επιμέλεια φυλλαδίου

 

Καλή σπορά ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες και ελπίζουμε να μοιραστούμε και τους δικούς σας σπόρους στην 4η γιορτή!

 

Περισσότερες φωτογραφικό αρχείο στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου:

 

1η Ημέρα

 

2η Ημέρα