Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<< >>
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Δήλωση Δημάρχου για το θέμα της επιβολής του τέλους ακίνητης περιουσίας

 

Ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Ρούσσος Εμμ. Κυπριωτάκης σχετικά με την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της επιβολής του τέλους ακίνητης περιουσίας, δηλώνει τα εξής:

« Ως τοπική αυτοδιοίκηση καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε συνθήκες που δυσχεραίνουν τον αυτονόητο σκοπό της, την εξασφάλιση των λειτουργιών των τοπικών κοινωνιών.

Η συναίσθηση της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μπορεί να προκαλεί μια διάθεση ενοχικής συναίνεσης ή ανοχής στα όποια δημοσιονομικά μέτρα λαμβάνονται, δε μπορεί όμως να δικαιολογεί ενέργειες που διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό.

Το μέτρο του τέλους ακίνητης περιουσίας έχει προκαλέσει τη δυσφορία ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. Ο τρόπος όμως με τον οποίο έχει επιλεγεί η είσπραξή του (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) καθώς και η απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε περιπτώσεις μη καταβολής του τέλους, έχει προκαλέσει πανικό και απελπισία στους πολίτες που απλά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην υποχρέωση.

Η αντίδραση των πολιτών έχει ήδη πάρει πολλές μορφές. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους άλλωστε δεν έχουν μόνο νομική υπόσταση αλλά και κοινωνική νομιμοποίηση ή όχι.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την εξασφάλιση ενός κοινωνικού αγαθού που η έλλειψη του απειλεί με άμεση υποβάθμιση τις συνθήκες ζωής ανθρώπων και οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και άρα την επιλογή καταβολής ή όχι του τέλους».

 

 

 

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων

Ο Δήμαρχος

 

Ρούσσος Εμμ. Κυπριωτάκης