Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάιος  2021
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ

Σύλλογος Φίλων Μουσικού Εργαστηρίου ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Ανακοίνωση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2015

Αγαπητή φίλη και φίλε,

Εσένα που εκδήλωσες κάποτε με οποιοδήποτε τρόπο τη διάθεσή σου να υποστηρίξεις τη λειτουργία του Μουσικού Εργαστηρίου ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ.

Εσένα που γνωρίζεις και αναγνωρίζεις την πολύχρονη προσπάθεια του Ross Daly και των συνεργατών του.

Εσένα που συμμετείχες σε ένα ή σε όλα τα Houdetsi Festival , από το 2000 έως το 2014, και απόλαυσες ανεπανάληπτες μουσικές εμπειρίες.

Εσένα που πιστεύεις στην αξία του πολιτισμού, για τον πολίτη και την κοινωνία, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες εποχές για τη χώρα και όλους μας.

Σε καλούμε

να παραβρεθείς στην Τακτική  Γενική μας Συνέλευση, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19.00 στο Χουδέτσι όπου θα ενημερωθείς για τα σημερινά δεδομένα και τον προγραμματισμό του 2015, θα συνεισφέρεις τη γνώμη και τις ιδέες σου και θα εκλέξεις το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας για τη διετία 2015-16.

Για το απερχόμενο Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Μηλαθιανάκη Μαριλένα

 --
Labyrinth Musical Workshop
www.labyrinthmusic.gr
E-mail: info@labyrinthmusic.gr
Telephone: +30 2810.741.027 
Fax: +30 2810.741.027

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 'ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ'- ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

Για άλλη μια χρονιά το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος πραγματοποιεί συναυλίες στον κήπο του εργαστηρίου στο Χουδέτσι, κάθε Παρασκευή στις 21:30 με τη συμμετοχή των καθηγητών των σεμιναρίων και είσοδο ελεύθερη.
Από 11 Ιουλίου ως 12 Σεπτεμβρίου, εκτός από τις Παρασκευές 8 Αυγούστου (πέφτει μέσα στο Houdetsi Festival) και 15 Αυγούστου.

Αυτήν την Παρασκευή, 11 Ιουλίου

Ahmet Erdoğdular : Τραγούδι / Κρουστά
Περικλής Παπαπετρόπουλος: Λάφτα
Γιώργος Παπαϊωάννου: Βιολί
Παύλος Σπυρόπουλος: Κοντραμπάσο
Χρήστος Μπάρμπας: Νέυ 

--
Labyrinth Musical Workshop
www.labyrinthmusic.gr
E-mail: info@labyrinthmusic.gr
Telephone: +30 2810.741.027 
Fax: +30 2810.741.027

Συνάντηση εθελοντών για το 5ο Houdetsi Festival

Το Houdetsi festival ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του για 5η χρονιά και να υποδεχτεί τους αναρίθμητους πλέον φίλους του.

Τους φίλους του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, τους φίλους της μουσικής, όλους εν τέλει που έρχονται να απολαύσουν μια γιορτή με απόλυτα φεστιβαλικό χαρακτήρα.

Το Houdetsi festival δημιουργήθηκε από τον «Λαβύρινθο» σε μια προσπάθεια να μοιραστεί τις μουσικές που υπηρετεί με την κοινωνία.

Το αγκάλιασε αυτόματα η τοπική κοινωνία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χουδετσίου, ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων και ο Σύλλογος Φίλων του Λαβύρινθου.

Δεν θα μπορούσε όμως να πετύχει αν δεν το αγκάλιαζαν οι δεκάδες εθελοντές, που δήλωσαν και συνεχίζουν να δηλώνουν παρόντες, κάθε χρόνο και περισσότεροι.

Αυτούς τους εθελοντές, αλλά και όσους αισθάνονται ότι θέλουν και μπορούν να διαθέσουν κομμάτι από τον ελεύθερο χρόνο τους ,για να διεξαχθεί με επιτυχία και αυτό το φεστιβάλ, καλούμε την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα,στον κήπο του Λαβύρινθου, να κουβεντιάσουμε και να οργανωθούμε.

Γιατί τα σπουδαία πράγματα ποτέ δεν σχεδιάστηκαν στα γραφεία.

Έγιναν πάντα συλλογικά και προέκυψαν από την ανάγκη της κοινωνίας να εκφραστεί.

 

Από την οργανωτική Επιτροπή του Houdetsi festival

 

 

--

Labyrinth Musical Workshop

www.labyrinthmusic.gr

E-mail: info@labyrinthmusic.gr

Telephone: +30 2810.741.027

Fax: +30 2810.741.027

5ο HOUDETSI FESTIVAL- Κατάλογοι Συμμετεχόντων στην Υπαίθρια Έκθεση Τοπικών Προϊόντων

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του 5ου Houdetsi Festival έχουν αναρτηθεί οι κατάλογοι των συμμετεχόντων στην υπαίθρια έκθεση τοπικών προϊόντων.

 

Εκ μέρους της διοργάνωσης του 5ου Houdetsi Festival

 

Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.houdetsifestival.com/gr-agora

και στο Τηλέφωνο: 2810.741.027 

Σεμινάρια - Καλοκαίρι 2013

 

 

 

 

Houdetsi Festival 2013: Ανακοίνωση για πάγκους αγοράς

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

To Φεστιβάλ Χουδετσίου θα γίνει φέτος 1 με 4 Αυγούστου 2013.

Ώρα έναρξης αγοράς: 07:00μμ.

 

Για όσους ενδιαφέρονται για συμμετοχή στους πάγκους της αγοράς ενημερώνουμε ότι φέτος θα υπάρξει όριο συμμετοχής ανά είδος.

 

Oι κατηγορίες είναι οι εξής:

  • Είδη χειροποίητης τέχνης. Όριο: 65 θέσεις, κόστος: 55€
  • Χειροποίητα κοσμήματα. Όριο: 40 θέσεις, κόστος: 55€
  • Μέλι και αρωματικά φυτά. Όριο: 25 θέσεις, κόστος: 55€
  • Φυτικά καλλυντικά, κεραλοιφές και σαπούνι. Όριο: 20 θέσεις, κόστος: 55€
  • Μουσικά όργανα. Όριο: 5 θέσεις, κόστος: 55€
  • Παραδοσιακά αρτοποιήματα, συσκευασμένα τρόφιμα. Όριο: 45 θέσεις, κόστος: 55€

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν με παρασκευή έτοιμου φαγητού θα πρέπει να έρθουν σε άμεση συνεννόηση με το γραφείο του Λαβυρίνθου στο τηλέφωνο 2810 741027.

 

Το μήκος όλων των πάγκων είναι 1,70 μ.

Το κόστος συμμετοχής ανά πάγκο αφορά και τις 4 μέρες.

Οι εγγραφές για συμμετοχή στην αγορά ξεκινούν την Τρίτη 14 Μαΐου 2013, αποκλειστικά στο τηλέφωνο 6906448046  στην υπεύθυνη κα. Μαριλένα Μηλαθιανάκη.

Ώρες επικοινωνίας για εγγραφή: 02:00μμ. - 09:00μμ.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 28 Μαΐου 2013.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

Η επιλογή θέσης θα γίνεται από τον ίδιο το συμμετέχοντα μέσω του σχεδιαγράμματος που θα αναρτηθεί στις 14 Μαϊου στη σελίδα http://houdetsifestival.com καθώς και στο γραφείο του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος.

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η θέση θεωρείται κατοχυρωμένη με την εξόφληση του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό μας λογαριασμό εντός 5 ημερών από την εγγραφή σας.

Με την παρέλευση των 5 ημερών η θέση δεν θεωρείται πλέον κατοχυρωμένη.

 

Aρ.Λογαριασμού για καταθέσεις:

ALPHA BANK

664-002101-171988

GR88 0140 6640 6640 0210 1171 988

SWIFT CODE: CRBAGRAAXXX

Δικαιούχος του λογαριασμού είναι:

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

 

Απαραίτητο είναι να αναφέρετε το όνομά σας. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: επειδή οι δρόμοι θα κλείνουν από τις 05:00μμ. έως τις 02:00πμ. οι συμμετέχοντες της αγοράς πρέπει να φροντίσουν για τον εφοδιασμό των πάγκων τους πριν το κλείσιμο των δρόμων, εάν πρόκειται για εφοδιασμό με αυτοκίνητο.

Ο πιο μελωδικός «Λαβύρινθος»! Η παιδαγωγική ομάδα «Φτου! Και βγαίνω…» μας ταξιδεύει στο μουσικό εργαστήρι με φαντασία και χαρά

 

    

 


Ο πιο μελωδικός «Λαβύρινθος»!

Η παιδαγωγική ομάδα «Φτου! Και βγαίνω…» μας ταξιδεύει στο μουσικό  εργαστήρι με φαντασία και χαρά

 

Για πρώτη φορά, το ιδιαίτερο μουσικό εργαστήρι και μουσείο «Λαβύρινθος» στο Χουδέτσι, ανοίγει τις πόρτες του για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα-μουσικό ταξίδι!

 

Η ομάδα «Φτου! Και βγαίνω…» έχει δημιουργήσει πρόγραμματα βασισμένα στους παραδοσιακούς ήχους αλλά και σε μουσικές του κόσμου, οι μικροί επισκέπτες παίζουν, ακούν, εκφράζονται. Για νηπιαγωγεία, δημοτικά αλλά και άλλες ομάδες επισκεπτών. Είσοδος 3€/παιδί.

 

Το πρόγραμμα, ανάλογα με την ηλικία στην οποία απευθύνεται, περιλαμβάνει δημιουργική ξενάγηση στο μουσείο οργάνων του «Λαβύρινθου» μέσα από παιχνίδι και κρυμμένο θησαυρό γνώσεων.

Επίσης, θεατρικό παιχνίδι και μουσική έκφραση καθώς και κατασκευές με έμπνευση από το εργαστήρι και τα όργανα.

 

Σας περιμένουμε όλους, να χαθούμε και να ξαναβρεθούμε μέσα στον κόσμο του μουσικού «Λαβύρινθου»!

 

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 6956096222 ή στο e-mail  ftoukaivgainw@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τους ιστότοπους www.labyrinthmusic.gr  και  www.ftoukaivgainw.wordpress.com

 

 

 


Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος

Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος

Σε ένα παλιό αρχοντικό κτίριο στο Χουδέτσι του Δήμου Νίκου Καζαντζάκη στεγάζεται το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος. Τα εκθέματα που ανήκουν στην προσωπική συλλογή του Ross Daly και αντιπροσωπεύουν μουσικές παραδόσεις αιώνων, εκτίθενται στις αίθουσες του παλιού αρχοντικού και περιμένουν να σας διηγηθούν την ιστορία τους και να σας γνωρίσουν τον πολιτισμό

τους. Ακολουθώντας κανείς τον μίτο της ιστορίας της παραδοσιακής μουσικής των λαών και των μουσικών οργάνων θα περιπλανηθεί από την Αφρική, την Ευρώπη, την Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ασία ως την μακρινή και απέραντη Κίνα και θα παρατηρήσει πως παρ'όλη την διαφορετικότητα τους οι λαοί των συγκεκριμένων περιοχών έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά: το μεράκι για δημιουργία, την ανάγκη τους να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσα από τους δρόμους της μουσικής.

Η Εταιρεία

Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος. ιδρύθηκε το 2002 από την δημοτική αναπτυξιακή επιχείρηση ΕΛΤΥΝΑ του Δήμου Νίκου Καζαντζάκη υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ross Daly.

Ο Σκοπός

Σκοποί του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος είναι:

* Η συλλογή, διάσωση και προβολή παραδοσιακών μουσικών οργάνων από όλο τον κόσμο. Τα εκθέματα του Μουσείου αποτελούν τεκμήρια των κοινωνικών, ιστορικών και πολιτισμικών εκφάνσεων των χωρών προέλευσης.
Είναι το μοναδικό μουσείο του είδους του στην Ελλάδα και περιλαμβάνει πλούσιες συλλογές που διαφωτίζουν τις αντιπροσωπευτικότερες παραδοσιακές μουσικές, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

* Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος είναι κέντρο έρευνας και εκμάθησης των οργάνων της Παραδοσιακής Μουσικής ανά τον κόσμο και στοχεύει στην διατήρηση της παγκόσμιας μουσικής παράδοσης. Καλλιεργεί τη μουσική γνώση και συμβάλλει στην προβολή νέων μουσικών δημιουργών.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας διοργανώνονται συναυλίες που προάγουν τους σκοπούς και το αντικείμενό του.

Η Κρήτη ήταν ανέκαθεν σημείο συνάντησης πολλών και διαφόρων πολιτισμών, τόσο λόγω της γεωγραφικής της θέσης όσο και λόγω του υπέροχου κλίματός της. Το εγχείρημα του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στηρίζεται ακριβώς στο γεγονός αυτό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Κρήτη είναι σήμερα το ιδανικότερο μέρος της Μεσογείου για να αποτελέσει Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό κέντρο για πολλούς γειτονικούς και συγγενικούς λαούς.

Είναι παρατηρημένο δε, ότι τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αυξημένο ενδιαφέρον για τις μουσικές αυτές παραδόσεις, γεγονός που επιβάλλει την ύπαρξη ενός τέτοιοu Πολυπολιτισμικού Εκπαιδευτικού κέντρου.

Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος είναι ένα πρωτοποριακό σε παγκόσμιο επίπεδο εγχείρημα.

Το Ευρύτερο Περιβάλλον και η Σημερινή Συγκυρία

Το κέντρο, του οποίου η σκοπιμότητα και βιωσιμότητα έχει μελετηθεί και τεκμηριωθεί, αποτελεί μια επένδυση στον τομέα του πολιτισμού που η κύρια δραστηριότητά της - η έρευνα, ανάπτυξη και ανάδειξη της τέχνης - της προσδίδει πρωτότυπο και καινοτόμο χαρακτήρα αν συνυπολογισθεί πως όμοια υποδομή δεν υπάρχει ούτε σε επίπεδο Κρήτης ούτε στην επικράτεια γενικότερα.

Ιδιαίτερη σημασία επίσης έχει πως η λειτουργία και ανάπτυξη του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος συντελείτε στο νησί της Κρήτης και ειδικότερα στο χωριό Χουδέτσι. Η υποδομή αυτή προωθεί και συνεργεί με τους στόχους και τα επιχειρησιακά προγράμματα στον τομέα του πολιτισμού σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, καθόσον δραστηριοποιείται στην τομή των επιχειρησιακών στόχων της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάπτυξης της σύγχρονης δημιουργίας, σε ένα χώρο που ιστορικά και γεωγραφικά αποτελεί σταυροδρόμι των πολιτισμών της Μεσογείου και ιδιαίτερα στο χώρο της μουσικής, την Κρήτη.

Επίσης υποστηρίζει και προωθεί ενεργά πολιτικές και προγράμματα της Ευρωπαϊκής ένωσης στον χώρο της Μεσογείου και στον Τομέα του Πολιτισμού και της Πολιτιστικής κληρονομιάς και εν δυνάμει μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο δραστηριότητας και φορέα ανάπτυξης συνεργασίας σε μελλοντικά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις.

Τέλος με την παρουσία και την δραστηριότητά του αποτελεί εκ των πραγμάτων πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης της παραδοσιακής μουσικής, εθνικής, βαλκανικής μεσογειακής, ασιατικής και σε project παγκόσμιας εμβέλειας. Η θετική αυτή συγκυρία διαμορφώνει ένα ευνοϊκό περιβάλλον στο περιβάλλον το γεωγραφικό, κοινωνικό και πολιτισμικό που εντάσσεται και προσβλέπει να ενισχύσει σημαντικά την σκοπιμότητα της ύπαρξής του και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει μακροπρόθεσμα στα πράγματα της παραδοσιακής μουσικής και τέχνης.

Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος