Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάιος  2021
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

«Ανάβουμε φωτιές!»


 

ήταν το… άκρως αλληγορικό θέμα της εκπαίδευσης ενηλίκων εθελοντών που μόλις ολοκλήρωσαν ένα τριήμερο εκπαίδευσης στην Εθιά του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

 

 


Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

 

Στις 3 Σεπτέμβρη ξεκινάει η εξαήμερη πρωτοποριακή παιδική κατασκήνωση για παιδιά 7-11 ετών στο παραδοσιακό χωριό Εθιά στα Αστερούσια. Η κατασκήνωση, δεν είναι παρά ένα κομμάτι ενός παζλ του σχεδιασμού του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων για την ανάπτυξη της ενδοχώρας, την ανάδειξη της φύσης και του πολιτισμού και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

 

Κατασκήνωση λοιπόν. Ή αλλιώς… «φωτιά στην πυξίδα»! 

 

Μόνο που πρόκειται για μια κατασκήνωση πολύ διαφορετική, μια και στηρίζεται στην προσωπική ανάπτυξη και αυτοδιοίκηση του παιδιού μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που πλέκουν δημιουργικά το παιχνίδι με τη φαντασία και τη δράση.

 

Εδώ τα παιδιά θα ζήσουν για έξη ημέρες στη φύση, στο χωριό, και κυρίως…μέσα σε ένα μύθο… Ένα μύθο που τα θέλει να γίνουν οι επιστήμονες βιολόγοι, χαρτογράφοι, βοτανολόγοι, σπηλαιολόγοι και γεωλόγοι που θα βοηθήσουν, με τις γνώσεις τους, τους πιο διάσημους εξερευνητές με αρχηγό τον Χριστόφορο Κολόμβο (ομαδάρχες) για να καταστρώσουν ένα ευφάνταστο σχέδιο. Σκοπός τους, να εξερευνήσουν διάφορους πολιτισμούς, τόπους, ήθη, έθιμα, μουσικές, γεύσεις και πολλά άλλα.. που όπως φαίνεται θα τους δείξουν στο τέλος πόσο διαφορετικοί και πόσο όμοιοι είναι όλοι οι άνθρωποι σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

Κάπως έτσι συνέβη και με τα μέλη της ομάδας υπευθύνων της κατασκήνωσης που εκπαιδευτήκαν από δύο έμπειρους εκπαιδευτές του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού το τριήμερο 13-14-15 Ιουλίου 2013. Με πολύ παιχνίδι, αστείρευτη φαντασία και καλή συνεργασία οι  13 εθελοντές δημότες ή μη του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, παρακολούθησαν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό και άκρως ψυχαγωγικό πρόγραμμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους, ενώ τους μύησε στα μυστικά της κατασκηνωτικής τέχνης !

 

Αυτή η ομάδα έδεσε και περιμένει πλέον με αγωνία την έναρξης της δεύτερης παιδικής κατασκήνωσης του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων… το ραντεβού όλων είναι στην Εθιά στις 3 Σεπτέμβρη.

 

Ευχαριστούμε το τοπικό Συμβούλιο Ροτασίου, την ενορία Εθιάς για την παραχώρηση του κτιρίου πατήρ Ευμένιου, τον Σύλλογο Ανάπλασης Εθιάς και όλους τους κατοίκους του χωριού για τη βοήθεια και συμπαράστασή τους.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες στο   

 

 

 

2η ΟΡΕΙΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

2η ορεινή παιδική κατασκήνωση

του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

για παιδιά 7-11 ετών, 3-8 Σεπτεμβρίου 2013\

Οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι διαφορετικές από τις άλλες. Ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 2012, στο βουνό, με σκηνές και με θέματα όπως το περιβάλλον, η φύση, οι αξίες της ζωής, αλλά και με πλήθος από δραστηριότητες και παιχνίδια που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, καλλιεργούν την ευαισθησία τους για τη φύση, προσθέτουν γνώσεις με βιωματικό τρόπο και τα κοινωνικοποιούν μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική διασκέδαση! Μετά από την απροσδόκητα επιτυχημένη διοργάνωση της κατασκήνωσης του 2012, η φετινή, η 2η ορεινή παιδική κατασκήνωση του δήμου μας είμαστε βέβαιοι ότι επίσης θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς κατασκηνωτές!!