Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάιος  2021
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Έρχεται το 2ο Αρχάνες – Αστερούσια Cross Country Cup!

 

 


Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης αγώνων ορεινής ποδηλασίας (Οκτώβρης 2013), έρχεται το 2ο Αρχάνες - Αστερούσια Cross Country MTB Cup. Ένα OPEN τριήμερο αγώνων ορεινής ποδηλασίας που θα διεξαχθεί σε δύο περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων: στις Αρχάνες, την πιο φημισμένη οινοπαραγωγική περιοχή του νομού Ηρακλείου και στην καρδιά των Αστερουσίων στη νοτιότερη οροσειρά της Ευρώπης, με θέα το Λιβυκό πέλαγος. Πρόκειται για μια άνυδρη οροσειρά με σκληρό έδαφος, διάσημη για την άγρια ομορφιά και τις τραχιές, απόκρημνες πλαγιές της, οι οποίες υψώνονται κατά μήκος των νοτίων παραλιών του νομού.


Αυτό το επιβλητικό φυσικό σκηνικό,  θα γίνει το Μάρτιο  πόλος έλξης φυσιολατρών και ποδηλατών κάθε επιπέδου, καθώς για τρεις ημέρες θα φιλοξενήσει αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που ασχολούνται αγωνιστικά με την ποδηλασία (κατηγορία PRO), αλλά και ερασιτέχνες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας μεγάλης διοργάνωσης (κατηγορία FUΝ).


Μέσα στις 3 αγωνιστικές ημέρες, που θα διαρκέσει η διοργάνωση (14 , 15 & 16 Μαρτίου 2014), θα λάβουν χώρα τρεις διαφορετικοί αγώνες με διαφορετικές αφετηρίες και τερματισμούς. Έτσι, οι αγωνιζόμενοι, αλλά και όσοι παρακολουθήσουν τους αγώνες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά (οικολογικό πάρκο Γιούχτα, περιοχή natura Αστερούσιων βουνών), αλλά και να διατρέξουν μέσα από τα περισσότερα χωριά του δήμου γνωρίζοντας την πιο ζωντανή και δυναμική πλευρά της ενδοχώρας.


Το Αρχάνες – Αστερούσια Cross Country Cup είναι για μία φιλόδοξη διοργάνωση, γιορτή για την ποδηλασία βουνού, που έχει σχεδιαστεί από ανθρώπους με μεράκι που επιμένουν να μετατρέπουν τις δυσκολίες των καιρών σε ευκαιρίες, χρησιμοποιώντας ως μέσο το ποδήλατο και τον αθλητισμό.


Εκ μέρους των δημοτών του Δ. Αρχανών Αστερουσίων, σας καλούμε να συμμετέχετε ξανά στη μεγαλύτερη αθλητική θεματική γιορτή της ορεινής ποδηλασίας στην Κρήτη, ως αθλητές ή ως επισκέπτες και έτσι να ζήσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στη διεύθυνση: http://archanes-asterousia-xc-cup.gr/ και το Facebook για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις: https://www.facebook.com/Archanes.Asterousia.XC.cup

Διοργάνωση: Δήμος Αρχανών Αστερουσίων, 2014

Τεχνική υποστήριξη: Cretan Sports Cycling


 

Archanes-Asterousia XC cupΑγαπητοί επισκέπτες, σας καλώς ορίζουμε στο Archanes-Asterousia XC cup


Ένας αγώνας OPEN ορεινής ποδηλασίας στη νοτιότερη οροσειρά της Ευρώπης, με θέα το Λιβυκό πέλαγος. Τα Αστερούσια όρη πήραν σύμφωνα με το μύθο την ονομασία τους από τον Αστερίωνα, τον πρώτο βασιλιά της Κρήτης στον οποίο εμπιστεύτηκε ο Δίας την Ευρώπη.


Πρόκειται για μια άνυδρη οροσειρά που είναι διάσημη για την άγρια ομορφιά και τις τραχιές, απόκρημνες πλαγιές της, οι οποίες υψώνονται κατά μήκος των νοτίων παραλίων του νομού Ηρακλείου.  


Αυτό το επιβλητικό φυσικό σκηνικό τον Οκτώβριο θα γίνει πόλος έλξης φυσιολατρών και ποδηλατών καθώς θα φιλξενίσει το Archanes-AsterousiaXCcup, έναν 3ήμερο Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας σκληρού εδάφους, μοναδικό στο είδος του στο νησί της Κρήτης, που διοργανώνεται από τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.


Στο πλαίσιο του Archanes-AsterousiaXCcup θα διεξαχθούν τρεις διαφορετικοί αγώνες σε τρεις αγωνιστικές ημέρες (11-13 Οκτωβρίου), με διαφορετικές αφετηρίες (Πεζά, Αχεντριάς, Πύργος) και απευθύνονται σε άτομα που ασχολούνται αγωνιστικά με την ποδηλασία αλλά και σε ερασιτέχνες.


Οι διαδρομές διασχίζουν κάποια από τα ομορφότερα τοπία των Αστερουσίων, ακολουθώντας φιδογυριστούς χωμάτινους δρόμους στις απόκρημνες πλαγιές της οροσειράς, η γη σχίζεται από βαθιά φαράγγια αποκαλύπτοντας θέα που κόβει την ανάσα στα νότια παράλια και στο Λιβυκό πέλαγος.


Εκ μέρους των δημοτών του Δ. Αρχανών Αστερουσίων, σας καλούμε να συμμετέχετε, στην μεγαλύτερη αθλητική θεματική γιορτή της ορεινής ποδηλασίας στην Κρήτη, ως αθλητές ή ως επισκέπτες και έτσι να ζήσετε την μοναδική αυτή εμπειρία.


Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:


http://archanes-asterousia-xc-cup.gr/index.php


και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:


https://www.facebook.com/Archanes.Asterousia.XC.cup