Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάιος  2021
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

Φίλε δημότη,

Μετά από τις περικοπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία 2 χρόνια, ο δήμος μας έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να μην μπορεί να σου παρέχει καθημερινές και αυτονόητες υπηρεσίες που αποτελούν κεκτημένο όλων μας τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια όπως:


Α. Κοινωνικές υπηρεσίες: Βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, Σχολεία (συντήρηση, θέρμανση, λειτουργικά έξοδα, μεταφορά μαθητών), υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους, (ΚΑΠΗ, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων).


Β. Τεχνικές Υπηρεσίες: Καθαριότητα (αποκομιδή απορριμμάτων, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων), ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, δημοτικό φωτισμό, αντιμετώπιση βλαβών, έργα υποδομής (συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, τεχνικών έργων, κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων και πρασίνου).


Γ. Υπηρεσίες πολιτισμού: μουσική σχολή, χορωδία, θεατρικά εργαστήρια, εικαστικά εργαστήρια, δημοτική αγορά, παιδική κατασκήνωση, μουσεία, δημοτικές βιβλιοθήκες), πολιτιστικές εκδηλώσεις και θεσμοί (πολιτιστικό κάμπινγκ, παιδικό φεστιβάλ Αρχανών, εκδηλώσεις καλοκαιριού, κινηματογράφος κ.ά.).

 


Φίλε δημότη,

Σύμφωνα με τα Μνημόνια, οι παραπάνω υπηρεσίες, θα πρέπει στο εξής να παρέχονται στους δημότες:

  • είτε αυξάνοντας τους δημοτικούς φόρους των δημοτών, προκειμένου να καλυφθεί  η διαφορά από την ελλιπή χρηματοδότηση του Δήμου από το Κράτος. 
  • είτε ιδιωτικοποιώντας τις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου κάτι που σημαίνει πρακτικά τη σταδιακή και τελικά υπέρογκη αύξηση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών. Κρίνοντας από άλλες περιπτώσεις εντός Κρήτης διαπιστώνουμε ότι π.χ. το σημερινό κόστος λειτουργίας του ΧΥΤΑ του δήμου μας για ένα τόνο απορριμμάτων είναι 12 ευρώ ενώ αλλού, όπου έχει εφαρμοστεί η ιδιωτικοποίηση, φτάνει έως και τα 30 ευρώ. Αντίστοιχα, το σημερινό κόστος εξυπηρέτησης ενός παιδιού σε ένα δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό είναι 80 ευρώ, ενώ σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό είναι 350 ευρώ.......................

 

 Δείτε όλόκληρη την Ανακοίνωση ΕΔΩ

 

 Έκτακτη ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων και με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         

 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                        

 ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ- ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ


 

Γραφείο Δημάρχου                                    Πεζά, 09 Νοεμβρίου 2012

                                                                             

                                                                                    

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         

 

 

ΠΡΟΣ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

 

Σήμερα Παρασκευή 09/11/2012, σε έκτακτη ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων και με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου, με αποκλειστικό θέμα τις καταλυτικές και δραματικές επιπτώσεις που επιφέρει το Μνημόνιο 3, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε μέτρα και σχεδιασμούς που οδηγούν με βεβαιότητα στην οριστική κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας,

 

Υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους Δημότες μας, που απειλούνται άμεσα με οριστική εξαφάνιση,

 

Οργανώνουμε και συστηματοποιούμε τον αγώνα της Τοπικής Κοινωνίας για την προάσπιση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της, που καταρρακώνονται κατά τρόπο απροκάλυπτο και κυνικό,

 

Συστρατεύουμε τις Τοπικές Οργανωμένες Κοινωνικές Δυνάμεις σε ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο υπόστασης και αξιοπρέπειας,

 

Καλούμε τους Ο.Τ.Α της Κρήτης, καθώς και το Περιφερειακό Όργανό της, σε συντονισμό και κοινή δράση.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, οργανώνεται την ερχόμενη Τρίτη 13/11/2012, στις 18.30 στο Κλειστό Γυμναστήριο στις Αρχάνες, καθολική συνάντηση όλων των μαζικών φορέων του Δήμου μας, για τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων μας.

 

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ 

 

 


 


Θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να ενημερώνεστε για Θέματα που αφορούν

τη Τοπική Αυτοδιοίκηση


Σχετικοί Σύνδεσμοι:


Επίσημη Ιστοσελίδα Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας